Garam Buluh

Assalamualaikum…

Apa khabar semua? Bersyukurlah jika diberikan kesihatan yang baik.. Alhamdulillah, saya masih diberi kesihatan yang baik olehNya untuk meneruskan kehidupan. Tapi sayangnya, sejak akhir-akhir ini, ramai sangat yang dapat pelbagai penyakit kan? Mostly penyakit berpunca daripada pemakanan kita.

Apabila kita sebut GARAM. Apa yang terbayang di fikiran kita? Surela rasanya yang masin kan? Ada orang kata tak cukup garam, maka tak sedapla masakan itu. Tapi pernahkan kita terfikir, sesuatu yang menambah perisa makanan juga boleh mendatangkan penyakit kepada kita? TAPI kita ada jalan penyelesaiannya, kalau tak letak garam sure la tawar je masakan kan & tak sedap lah pulak, kita tukarkan penggunaan garam biasa kepada GARAM BULUH. Jom kita tengok apa perbezaan antara garam biasa & GARAM  BULUH.

 

Jangan ingat garam yang putih tu suci bersih yer…

Apa sebenarnya GARAM BULUH ????

= GARAM BULUH Hai-O diformulasikan daripada sumber-sumber semulajadi seperti garam laut semulajadi yang dijemur, buluh yang berusia 3 tahun, tanah liat pada kedalaman 20m, dibakar dengan pokok pain pada suhu yang tinggi (1000°C sehingga 1500°C) & yang penting ia BERSIFAT ALKALI.

 

Apa pulak garam biasa?

= garam buatan zaman moden mengandungi 99% Natrium Klorida dan bersifat ASID dan mengadungi aditif sewaktu proses pengilangan dan mengandungi bahan kimia.

SIFAT GARAM BULUH

Bersifat Alkali sebagai agen anti-pengoksidaan di dalam badan, membantu meningkatkan kandungan mineral di dalam badan dan membantu penyerapan zat2 mineral di dalam badan.

FAEDAH DAN FUNGSI GARAM BULUH

-          Sebagai agen anti-oksida dan menyingkirkan toksin dari dalam badan

-          Mengandungi kandungan mineral yang tinggi (80 jenis mineral yang diperlukan badan)

-          Tinggi kandungan Magnesium

-          Bersifat ALKALI

-          Tiada unsure-unsur pencemaran dan sangat bagus untuk kesihatan badan

-          Membantu pelawasan dalam system penghadaman badan

SIAPA PENGUNA GARAM BULUH?

Boleh digunakan di semua peringkat umur, boleh digunakan untuk mencegah dari mendapat penyakit

-Sangat sesuai digunakan pesakit-pesakit Diabetes, Darah Tinggi, Jantung, Batu Karang, Asma, penyakut kulit dan macam-macam lagi

MACAM MANA NAK GUNA?

-          Untuk masakan, boleh gunakan GARAM BULUH masakan sebagai ganti garam biasa. Pada sesiapa yang suka menggunakan bahan perasa juga boleh gantikan dengan GARAM BULUH sebagai penambah perasa, lebih selamat kerana bahan perasa boleh mendatangkan kesan sampingan

-          GARAM BULUH PREMIER DRINK untuk minuman yang boleh dicampurkan dengan air biasa/jus. Untuk menurunkan berat badan & melawaskan pembuangan, boleh dicampur di dalam jus epal.. sedappppp

-          KAPSUL GARAM BULUH as a supplement

-          MINERAL COFFEE juga mengandungi garam buluh dan boleh digunakan sebagai minuman harian

-          SABUN GARAM BULUH menjadikan kulit lebih lembut, halus dan berseri. Sangat sesuai kepada mereka yang mempunyai masalah kulit. Boleh juga digunakan kepada bayi @ kanak-kanak yang mempunyai eczema @ masalah kulit seperti alahan 

Act ada 3 pcs/box, tapi yang ni dah digunakan satu.

One of kebaikan GARAM BULUH adalah sangat-sangat sesuai digunakan oleh pesakit diabetes.. Here is one of the testimonial setelah menggunakan GARAM BULUH untuk pesakit DIABETES

 

So, pilihan di tangan anda, sama ada nak meneruskan penggunaan Garam biasa yang berfat ASID & secara tidak langsung menambahkan lagi kandungan ASID dalam badan @ menggunakan GARAM BULUH yang bersifat ALKALI & baik untuk kesihatan kita…

Nak tahu lebih lanjut, jom tengok video from my mentor CDM Maisarah berkaitan ujian terhadap GARAM BULUH..

Demo Garam Buluh

Mee Segera vs GARAM BULUH

For More Info, Boleh contact Eni yer…

Love,

Nuraini
016-2632124
nuraini_niny@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>